Iveco (Industrial Vehicle Corporation) is een Italiaanse vrachtauto- en autobusbouwer. Het is een van de grootste fabrikanten van vrachtauto’s, autobussen en dieselmotoren in Europa en onderdeel van de FIAT-groep. Het hoofdkantoor bevindt zich in Turijn. Iveco is een fusie van een aantal Europese vrachtautomerken en produceert ongeveer 200.000 voertuigen per jaar.

De geschiedenis
Het bedrijf ontstond uit een fusie tussen vijf bedrijven in 1975, die in Italië, Frankrijk en Duitsland gezeteld waren, namelijk: FIAT
Veicoli Industriali, Officine Meccaniche, Lancia Veicoli Speciali, Unic en Magirus. In de eerste jaren concentreerde men zich op het integreren en optimaliseren van de verschillende bedrijven om een eenduidig product neer te zetten. In 1978 werd de eerste bestelwagen, de Iveco Daily geïntroduceerd. In 1981 volgde de vrachtauto Turbo en in 1984 de Turbostar.
Iveco nam de Europese vrachtautodivisie van Ford over en het Spaanse Pegaso volgde in 1991. Net als andere fabrikanten had Iveco het zwaar in het begin van de jaren ’90, toen bleek dat men niet snel genoeg insprong op veranderingen in de markt. Daarom brak Iveco het bedrijf op in gespecialiseerde segmenten die specifieke producttypen ontwikkelden, zoals brandweervoertuigen (EuroFire), kiepauto’s en trekkers.

In 1992 kocht Iveco Ital (International Trucks Australië Limited) op, een bedrijf dat een belangrijke rol speelde in het Pacifische

gebied. In 1997 zette Iveco een tak op in Brazilië, Iveco Mercosul, die de activiteiten verzorgde voor Iveco in Zuid-Amerika. In hetzelfde jaar werd Transolver opgezet, een financiële dienstverlener. In 1998 volgde de introductie van de EuroCargo, die marktleider werd in onder meer Italië en Groot-Brittannië. De Iveco Daily werd in 2000 bestelauto van het jaar. In 2007 werd bekendgemaakt dat Iveco de Massif zou gaan produceren, een terreinwagen, waarmee het bedrijf zich ook ging begeven op de markt van personenwagens. De Massif is gebaseerd op de Santana PS10.

Bussen
In 1995 werd de EuroClass tot bus van het jaar gekozen. In 1999 besloten Renault VI en Iveco de krachten te bundelen op het gebied van bussen. De bedrijven fuseerden. Hierbij werden bedrijven als Heuliez, Karosa gefuseerd tot Irisbus, een belangrijke speler op de Europese busmarkt. Door overname van het Hongaarse Ikarus werd dit nog verder versterkt.

Iveco-dealer van Zuid-Limburg sinds 1980

Sinds 1980 wordt Iveco in Zuid-Limburg vertegenwoordigd door Garage H & R Loo BV, voorheen garage Sebregts en Co BV.

Garage H & R Loo BV is een familiebedrijf. In 2010 is de garage uitgebreid met het naastgelegen pand, toch is het nog steeds een relatief kleine truckgarage.

Garage H & R Loo BV is aangesloten bij:

En erkend leerbedrijf voor: